Despre mine
Vine un moment în viață, atunci când devii mai conștient de tine, să vrei să tragi o linie. O linie la început timidă, firavă, de cele mai multe ori zguduită de „prietenii” din jur care, fără să vrea îți fac un bine… Astfel, deodată, vrei să arăți cine ești! Noul drum pe care pornești nu vine din dorința de înavuțire ci dintr-o nevoie profundă de schimbare. Simți o forță lăuntrică care nu-ți dă pace zi și noapte, care nu te lasă să mai fii ceea ce ești… După ce am absolvit Institutul Politehnic și am încercat din răsputeri să mă amăgesc că acesta e drumul meu, sufletul a început să-mi șoptească, apoi să strige, iar în final să urle la mine: „Trezește-te! Ești nefericită!”. Fac parte, din fericire, dintre acei oameni care au curajul să-și asculte sufletul, să accepte că ceva nu e bine și să o ia, încet, încet, pe un alt drum, în cazul meu total opus. Și iată-mă pe noul drum! Mai întâi facultatea de psihologie, care m-a fascinat de la început. Mi-am dat seama că eu cochetam cu psihologia de mult, dar nu știam că fac asta! În adolescență, subliniam pe cărțile de beletristică toate frazele și pasajele cu încărcătură psihologică, autorul preferat fiind Mihail Drumeș. După admitere a urmat selecția naturală de prieteni, care făceau haz de mine: „Cu prima facultate n-ai făcut nimic… acum o faci pe a doua?”, „Nu se câștigă bine…”. Atunci am înțeles cât de cruzi pot fi oamenii nefericiți. Eu, în schimb, mă încăpățânam să fiu fericită! Bravo mie! Am parcurs o facultate grea, dar frumoasă. Mi-am dat seama cu timpul cât de vastă e psihologia și că uneori cel mai bine e să nu știi ce te așteaptă. Am împărtășit bucuria reușitei cu cei din jur. Apoi a urmat o a doua selecție de prieteni și rude, deopotrivă, care spuneau: „Ei, și acum? Gata?” Am tăcut, am zâmbit încrezătoare și am luat-o pe un nou drum, cel pe care cu bucurie și onoare merg și astăzi: psihoterapia. Am cunoscut oameni minunați, mai întâi formatorii mei, după care clienții pe care îi iubesc și de la care învăț în fiecare zi să fiu un profesionist din ce în ce mai bun. Cum e să fii psihoterapeut? Fascinant! E ca și cum zilnic primesc câte o jucărie nouă de care mă bucur. E o profesie în care ești sincer și autentic în fiecare clipă și capabil să „depozitezi” cu onestitate milioane de secrete. E o profesie în care în fiecare zi ești „cu sufletul pe masă” pentru clienții tăi și acest lucru mă onorează! Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trecut pragul în lacrimi și ne-am despărțit după câteva luni râzând, le mulțumesc celor care după mult timp mă caută și îmi spun… citez: „A fost cea mai fericită întâlnire din viața mea!” Astăzi pot spune că învăț zilnic, nu trece o zi fără să citesc ceva nou sau fără să scriu un articol și este perioada cea mai frumoasă din viața mea!
Te aștept oricând cu drag la mine!
Pregătire profesională
- Licențiată în psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea Al. I. Cuza – Iași.
- Psiholog clinician – Registrul Unic al Psihologilor cu drept de liberă practică din România – cod personal 10962.
- Psihoterapeut – Formare profesională în psihoterapie și terapie sistemică de cuplu și familie, sub egida Asociației de Psihoterapia Familiei și Cuplului – A.P.F.C. – Iași – Registrul Unic al Psihologilor cu drept de liberă practică din România – cod personal 10962.
- Dezvoltare Personală – Formare sub egida Institutului de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice – I.C.S.C.C. – Iași.
- Absolventă a cursului de formatori – Formator acreditat CNFPA – Certificat de formator – cod 242401.
Afilieri
- Membru al Colegiului Psihologilor din România – COPSI – cod unic de înregistrare în Registrul Unic al Psihologilor – 10962 – atestat de Colegiul Psihologilor din România.
- Membru al Asociației de Psihoterapia Familiei și Cuplului – A.P.F.C. – Iași.