Despre mine
Nu de puține ori m-am întrebat, oare de ce majoritatea psihoterapeuților au anterior o perioadă de „rătăcire”? Răspunsul l-am aflat întrebându-mi colegii care, unii au suferit mult și au înțeles sensul, iar alții mi-au spus că e o profesie care EA te alege și nu tu o alegi! M-am înscris la Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor și nu mi-a plăcut. Nu simțeam nimic… parcă eram din piatră. Apoi am urmat un semestru la Facultatea de Litere și m-am îngrozit de sistem și de ceea ce voi fi nevoită să fac zilnic. Nu puteam înțelege ce vreau! În sfârșit, datorită unei conjuncturi fericite, busola sufletului mi-a arătat în sfârșit Nordul Meu! Am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și chiar din anul III m-am înscris la un master de formare în psihoterapie. Acolo am aflat ce înseamnă cu adevărat psihologia și ce univers presupune. Pentru că mereu am fost curioasă ce se întâmplă în psihicul nostru și m-a fascinat latura patologică am hotărât să urmez și masterul în psihologie clinică. Drumul pregătirii profesionale a fost cel mai minunat drum parcurs și sunt mândră de realizările mele. În prezent sunt psiholog clinician și psihoterapeut sistemic de cuplu și familie. Să fii psihoterapeut este o provocare zilnică: oameni noi, situații diferite, trăiri diverse – să fii curios, să râzi, să plângi, să fii și părinte și prieten, să te mulezi pe felul cum înțelege viața fiecare din cei care intră la tine în cabinet. Altfel spus, să nu-ți fie frică să fii om! În prezent, pe lângă clienții care vin în terapie, am bucuria de a lucra cu persoane cu depresie, schizofrenie, cu forme diverse de psihoze. Este o lume fascinantă să cauți să înțelegi întunecimea minții umane, să știi să dai deoparte cortina sufletului, o cortină de a cărei prezență nici măcar clientul nu e conștient. Satisfacția profesională nu au întârziat să apară: un zâmbet și o rază de speranță pe fața persoanelor cu probleme psihiatrice sau clienți care au pornit pe un drum nou, necunoscut până atunci, chiar după câteva ședințe,. Le mulțumesc clienților mei care mă ajută zi de zi să evoluez, vin cu noi și noi provocări, paradigme și lumi diverse. Le mulțumesc pentru poveștile de viață împărtășite și pentru încrederea lor de a-i sprijini și călăuzi pe noul drum. Misiunea mea e clară: zilnic mă pregătesc, învăț lucruri noi, particip la sesiuni de specializare, conferințe, scriu articole la reviste de specialitate și pe blogul meu personal. Și toate astea din respect pentru mine și clienții mei care îmi vor păși pragul.
Vă aștept cu drag să ne cunoaștem și să lucrăm împreună!
Pregătire profesională
- Licențiată în psihologie în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea Al. I. Cuza – Iași.
- Master în Psihologie Clinică și Psihoterapie în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea Al. I. Cuza – Iași.
- Psiholog clinician – Registrul Unic al Psihologilor cu drept de liberă practică din România – cod personal 18624.
- Psihoterapeut sistemic – Formare profesională în psihoterapie și terapie sistemică de cuplu și familie, sub egida Institutului de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice – I.C.S.C.C. – Iași și sub egida Institutului Human Center – Iași – Registrul Unic al Psihologilor cu drept de liberă practică din România – cod personal 18624.
- Dezvoltare Personală – Formare sub egida Institutului Human Center – Iași.
- Voluntar timp de doi ani în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.
- Voluntar timp de doi ani în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași unde am lucrat preponderent cu persoanele diagnosticate cu schizofrenie.
- Voluntar timp de un an în cadrul Biroului de asistență socială a Centrului Eparihal Iași unde am lucrat cu persoane diagnosticate cu schizofrenie.
- Formator cod COR 242401 – Psi Focus Center Srl.
- Licențiată în folosirea bateriei de teste psihologice acreditate de Colegiul Psihologilor din România.
- Absolventă a cursului de formare continuă „Interviul copilului / martor pentru proceduri judiciare” în cadrul Asociației de formare, cercetare și intervenție în științele psihosociale.
Participare la conferințe naționale:
- Conferințele BookLand Evolution, ediția a 4-a, cu tema „Relația obsesivă cu tehnologia”, 2017, Iași
- Conferință Braining Days, cu tema „Rețelele de socializare și sănătatea mintală”, 2019, Iași
- Podcast Real Talks Romania, cu subiectul „Cum gestionezi frica războiului”, 2022
- Conferința științifico – practică internațională „Bolile netransmisibile și reducerea riscurilor în domeniul sănătății”, cu tema „Terapia dependenței de substanțe. Tehnici terapeutice de intervenție”, septembrie 2023, Chișinău
Articole de specialitate publicate:
- Articole de specialitate scrise pentru Revista Psychologies România
- Articole de specialitate scrise pentru Ziarul de Iași
Cărți publicate:
Cogian E.G., Karner-Huțuleac A.N., Trăind cu schizofrenia, Editura Lumen, 2021
Afilieri
- Membru al Colegiului Psihologilor din România – COPSI – cod unic de înregistrare în Registrul Unic al Psihologilor 18624 – atestat de Colegiul Psihologilor din România.