Cum îi spun iubitului ce vreau în pat?

Posted by

Nu-i așa că, nu de puține ori, te frământâ gândul, natural de altfel, „Cum să-i spun ce-mi doresc în pat?” Păi să o luăm logic și psihologic! Ceea ce te face să nu ai curaj e, bineînțeles, emoția primară care se numește rușine.

          Rușine că mă va judeca, că își va face o părere greșită despre mine, că va râde de mine, că voi fi ridiculizată și…. lista continuă. Părerea mea este că e vremea să înțelegi două lucruri:                                                                   

          Rușinea pe care ai învățat-o în casa părintească, copil fiind, nu-și mai are rostul. Dacă nu știi, află că te-ai făcut mare, ești propriul tău stăpân și e timpul să știi ce vrei și să ceri asta. În caz contrar, o vizită la psihoterapeut e binevenită.                                                                 

          Chiar dacă o feministă nu mi-ar da dreptate, principalul scop al unui bărbat atunci când intră într-o relație, este să-și satisfacă partenera. Pentru el, faptul că tu îți exprimi dorințele, îl face să fie sigur de reușită și va fi din ce în ce mai bun. Orice bărbat vrea să fie perceput ca fiind cel mai bun iubit pe care l-ai avut.                                                                          

          Bineînțeles vei spune: „Ușor de spus, greu de făcut….”. Sunt de acord cu tine! Din păcate suntem învățați, tot acasă, că: părerea mea nu contează, mulțumește-te cu ce ai, e mai bine să taci, nu interesează pe nimeni ce simt, se poate și mai rău și din nou… lista continuă. Dacă nu vei trece aceste bariere, scuzându-te mereu, probabil că știi că nu se va schimba nimic și nu va rămâne decât să-ți plângi de milă sau să-l critici. Deja se vede, din păcate, capătul drumului în doi.                                                                                                                 

          Totuși, pentru început, vreau să-ți dau câteva soluții, care să te ajute să prinzi curaj:

  • Cel mai simplu este să-i comunici în timpul actului sexual cam așa: „Îmi place mult să fac dragoste cu tine, ești cel mai bun iubit…. vreau să încercăm și…. îmi place să mă atingi așa….”. Chiar dacă vei surprinde un zâmbet pe fața lui, fii sigură că nu râde de tine, ci se bucură că l-ai ajutat să găsească o soluție care duce spre satisfacerea ta și a lui, bineînțeles.
  • Noi nu comunicăm doar prin cuvinte. Îi poți transmite ce simți, ce-ți place, prin sunete, prin privire, prin mișcări ale corpului, folosindu-ți mâinile. Dacă vezi că nu e receptiv, că nu „se prinde” îi poți spune: „Știi, mi-e greu să-ți vorbesc, dar dacă vei fi atent la felul cum mă simt, vei înțelege ce vreau.” Chiar dacă pare că plasezi responsabilitatea, totuși ca „soluție de avarie” e bine! Cu timpul vei prinde curaj.
  • Dacă nu ai curaj să vorbești, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să-i scrii. Ia o bucățică de hârtie roz sau altă culoare, pentru a-i atrage atenția, scrie ce-ți dorești și strecoar-o într-un buzunar, în diplomat, în portofel. Nici nu știi ce excitant poate fi pentru el să se pregătească, să-și imagineze, să-și facă un plan de acțiune. Excitant e și pentru tine, mai ales că nu știi când va găsi bilețelul. Ai grijă! Nu-l ascunde prea bine!

          În speranța că ți-am fost de folos, îți doresc mult curaj și aștept vești!

Psiholog clinician – psihoterapeut
Antoanela – Carmen Cogian

Copierea sau reproducerea fără menționarea sursei este strict interzisă!